Eeeeeeee ... przesadzacie.
[O1] Kontrolka świec żarowych oraz mechanizm wycieraczek
Zwiń
X
-
[O1] Kontrolka świec żarowych oraz mechanizm wycieraczek
Witam wszystkich mam dwa problemy.
I. Pierwszy z mechanizmem wycieraczek.
Mechanizm padł mi razem z silniczkiem więc kupiłem używany i się zdziwiłem bo silniczek ma inne gniazdo. Moja Octavia jest z rocznika 99 a mechanizm, który zakupiłem z 2002 i teraz stwierdziłem, że wystarczy przerobić wtyczkę.
1. Czy ktoś ma na sprzedaż wtyk pasujący do rocznika 2002 jak na zdjęciu?
2. Czy ktoś może mi powiedzieć jakie kable gdzie podłączyć? Może ktoś ma dostęp do schematu lub spojrzałby u siebie jak ma?
II. Druga sprawa
Od nowości ciężko paliła (tzn. zapala zawsze ale czasem trzeba chwilkę pokręcić. Kiedyś już o tym pisałem ale teraz mam więcej szczegółów. A więc do rzeczy:
Po pierwsze od nowości (czyli od zakupu) nigdy nie świeciła kontrolka świec żarowych. Po włączeniu zapłony zapala się ale od razu gaśnie i nie pokazuje ile świece się grzeją. Więc czekałem zawsze kilka sek. Pojechałem w końcu do elektryka. Wymienił przekaźnik świec żarowych, poprawił grzanie świec bo niby nie grzały i powiedział, żeby wymienić czujnik grzania świec (podobno dość drogi). Miało pomóc. NIC NIE POMOGŁO.
Pojechałem do niego powtórnie i powiedział, że auta z grupy VW tak mają, że czasem trzeba je pokręcić troszkę...
W końcu zakupiłem VAG. podłączyłem i mam taki błąd:
Bład 18027 - Przekaźnik świec żarowych - J52- zw/masy 35-10 Intermittent
Podpowiedzcie co i jak z tym błędem co zrobić czemu kontrolka gaśnie od razu i jak się za to zabrać
Z góry dzięki za pomoc.
-
-
u mnie po wlaczeniu zaplonu kontrolka swieci moze gora :!: max 1-2 sek :!: i przekrecam kluczyk i gada odrazu niemusze krecic dlugo ,odpukac ale pali lepiej jak poprzednie auto na benzyne co do bledow nie pomoge bo zakrutko mam skodeJest Skoda Octavia 1,9 tdi Jest Seat Alhambra 1,9 tdi
Była Skoda Octavia 1.9 sdi , VW Passat b5 fl 1.9 tdi , Opel Vectra C 3.0 cdti
A mówiła mama -
"Ucz się synu na ginekologa, bo to i forsy dużo i ręce cały czas w cieple" - mruczał pod nosem kierowca TIR-a zmieniając w mroźną noc koło w naczepie.
http://campaign.scania.com/v8/
Komentarz
-
-
no teraz - latem, to u mnie też gaśnie praktycznie po pół sekundy i wszystko jest ok. niedawno wymieniłem przekaźnik świec bo nie grzały wcale czasami. teraz kontrolka zapala się dosłownie na chwilkę...
jeśli musisz trochę pokręcić żeby zaskoczył to raczej zapodaj mu wirusa, tak żeby przy odpalaniu dostawał lepszą mieszankę. ja mam wirusa i oprócz wzrostu mocy i spadku spalania doszło jeszcze odpalanie praktycznie na dotyk. a kontrolka świec tak jak napisałem świeci się tylko chwilkę więc zapomnij o niej... :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chevidantdi odpala bez grzania świec,dla tego kontrolka tylko na chwilkę się zapala.zimą to co innego i świecić będzie trochę dłużej.
[ Dodano: Pon 01 Wrz, 08 20:39 ]
Zamieszczone przez KonKorjeśli musisz trochę pokręcić żeby zaskoczył to raczej zapodaj mu wirusa, tak żeby przy odpalaniu dostawał lepszą mieszankę.
Komentarz
-
-
krzysiekj, jak widzę jesteś z Sztutowa to masz blisko do kolego : http://forum.octaviaclub.pl/profile....profile&u=1922 umów się na diagnozę i przy okazji dowiedz się coś więcej na temat virusaO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lorukrzysiekj, jak widzę jesteś z Sztutowa to masz blisko do kolego : http://forum.octaviaclub.pl/profile....profile&u=1922 umów się na diagnozę i przy okazji dowiedz się coś więcej na temat virusa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysiekj
To teraz powiedz mi kolego czy są jakies efekty uboczne wirusa?? Czy same zalety wzrost mocy (ja mam 90koni czy poczuję różnicę?), spadek spalania? I jaki to może być rząd wielkości??
Komentarz
-
Komentarz